Agenda

Com estalviar en la teva factura d'electricitat i aigua

Tallers sobre conceptes bàsics de consum responsable i eficient «Com estalviar en la teva factura d'electricitat i aigua», Reus

Durant els mesos de setembre, octubre i novembre, hi ha programats, als centres cívics de Reus, catorze tallers sobre conceptes bàsics de consum responsable i eficient, que porten per títol «Com estalviar en la teva factura d'electricitat i aigua», oberts a tota la ciutadania i adreçats de manera especial a les famílies amb vulnerabilitat social. Aquests tallers estan organitzats per la Regidoria de Benestar Social, a través del Pla Local d’Inclusió Social, la Regidoria de Medi Ambient i Ocupació i Aigües de Reus i ja s'han fet a diversos equipaments municipals.

Es tracta d'una xerrada on es donen pautes per disminuir el consum i la despesa energètica a casa, per entendre la nova factura elèctrica, de gas i d’aigua, per conèixer les diferents modalitats de contractació, per poder establir les bases d'una comptabilitat energètica domèstica més precisa i per a realitzar una millora de l’eficiència i per tant, d’estalvi energètic potencial. Per això, es recomana als assistents portar la darrera factura d'aigua, gas i llum.

PROGRAMACIÓ

Els tallers es fan de 10 a 11 h i el calendari i la ubicació prevista és la següent:

SETEMBRE 2017

- Dilluns, 18 de setembre al Centre Cívic Llevant
- Dijous 21 de setembre, Centre Cívic Mestral
- Dijous 28 de setembre, CC Migjorn

 

OCTUBRE 2017

- Dilluns 2 d'octubre, CC Mas Abelló
- Dijous 5 d'octubre, CC Ponent
- Dilluns 9 d'octubre, CC Llevant
- Dilluns 16 d'octubre, CC Mestral
- Dijous 19 d'octubre, CC Migjorn
- Dilluns, 23 d'octubre, Casal de les Dones
- Dijous 26 d'octubre, CC Ponent
- Dilluns 30 d'octubre, CC Mas Abelló

 

NOVEMBRE 2017

- Dijous 2 de novembre, CC Llevant
- Dilluns 6 de novembre, CC Mestral
- Dijous 9 de novembre, CC Migjorn
- Dilluns 13 de novembre, Casal de les Dones
- Dijous 16 de novembre, CC Ponent
- Dilluns 20 de novembre, CC Mas Abelló
- Dijous 23 de novembre, CC Llevant
- Dilluns 27 de novembre, CC Mestral
- Dijous 30 de novembre, CC MigjornPunt d'Assessorament Energètic, Reus

Amb el mateix objectiu de fomentar el consum responsable de l’aigua i l’energia domèstica i de disminuir les despeses produïdes en aquest àmbit, enguany s’ha impulsat a Reus la creació d’un Punt d’assessorament energètic obert a tothom. Qui vulgui pot demanar-hi cita prèvia i consultar amb la seva factura si té possibilitats de reduir la despesa acollint-se a algun tipus de bonificació, de millora en l’ús dels subministraments, de reducció de potència, etc. La factura és un requisit imprescindible, ja que es tracta d'un assessorament personalitzat.

Durant la visita, un professional del col·legi d’enginyers, una vegada estudiada la situació dels subministraments de la persona que fa la consulta, facilita les recomanacions que considera adients per la millora de l’eficiència energètica i la disminució de la despesa: canvi de tarifa, canvi de potència, canvi de companyia subministradora o tramitació del Bo Social, entre altres.

L’accés a aquest servei pot ser per pròpia iniciativa, derivat pels professionals, derivat per ser beneficiari d’ajuts de Serveis Socials per tema de subministraments, o derivat per altres entitats socials: Càritas, Creu Roja, Sant Vicents de Paul, etc.

En qualsevol cas, cal demanar hora mitjançant cita prèvia a través del Web de l’Ajuntament o del telèfon 977 010 010.

Subvencions contra pobresa energètica, Reus

L’Ajuntament de Reus va obrir a final de maig la convocatòria d’ajudes per contribuir a evitar la pobresa energètica a la ciutat, amb una partida econòmica prevista de 143.000 euros, ampliable en funció de les necessitats i de les disponibilitats pressupostàries.

Enguany el termini de presentació de sol·licituds s’ha ampliat d’un mes a sis mesos. Les famílies que es troben en situació de necessitat socioeconòmica per atendre les despeses de subministraments elèctric i de gas poden sol·licitar l’ajut fins al 30 de novembre.

Tothom que demana aquest ajut ha d’assistir a un d’aquests tallers d’estalvi energètic o bé ha de demanar cita al punt d’assessorament energètic.