Agenda

Com estalviar en la teva factura d'electricitat i aigua

Tallers sobre conceptes bàsics de consum responsable i eficient «Com estalviar en la teva factura d'electricitat i aigua», Reus

L’any 2018, l’Ajuntament de Reus continua oferint assessorament energètic individual i a través de tallers. 

Un cop al mes, està previst el taller «Com estalviar en la teva factura d'electricitat i aigua», organitzat per la Regidoria de Benestar Social –a través del Pla Local d’Inclusió Social–, la Regidoria de Medi Ambient i Ocupació i Aigües de Reus.

Cal recordar que és imprescindible haver passat per un taller o per l'assessorament individual per tal d’accedir a la subvenció de pobresa energètica.

També és important que les persones que assisteixin als tallers portin una factura,  ja que és l'única manera de personalitzar i poder assessorar correctament. 

Calendari de tallers 2018

Dates: de gener a abril.

Horari: de 10 h a 11 h

Dia

Centre Cívic

Dimecres 17 de gener

Casal de la dona

Dimecres 14 de febrer

Casal de la dona

Dimecres 14 de març

Centre cívic Migjorn

Dimecres 18 d'abril

Centre cívic Mestral

Dimecres 16 de maig

Centre cívic Llevant

En qualsevol cas, cal demanar hora mitjançant cita prèvia a través del Web de l’Ajuntament o del telèfon 010, o 977 010 010 si es truca des de mòbil o des de fora de Reus, i marcar l'opció 2.

Es tracta d'una xerrada on es donen pautes per disminuir el consum i la despesa energètica a casa, per entendre la nova factura elèctrica, de gas i d’aigua, per conèixer les diferents modalitats de contractació, per poder establir les bases d'una comptabilitat energètica domèstica més precisa i per a realitzar una millora de l’eficiència i per tant, d’estalvi energètic potencial. Per això, es recomana als assistents portar la darrera factura d'aigua, gas i llum.Punt d'Assessorament Energètic, Reus

Amb el mateix objectiu de fomentar el consum responsable de l’aigua i l’energia domèstica i de disminuir les despeses produïdes en aquest àmbit, l’any 2017 es va posar en marxa a Reus la creació d’un Punt d’assessorament energètic obert a tothom. Qui vulgui pot demanar-hi cita prèvia i consultar amb la seva factura si té possibilitats de reduir la despesa acollint-se a algun tipus de bonificació, de millora en l’ús dels subministraments, de reducció de potència, etc. La factura és un requisit imprescindible, ja que es tracta d'un assessorament personalitzat.

Durant la visita un professional del Col·legi d’Enginyers facilita les recomanacions que considera adients per la millora de l’eficiència energètica i la disminució de la despesa: canvi de tarifa, canvi de potència, canvi de companyia subministradora o tramitació del bo social, entre altres.

L’accés a aquest servei pot ser per pròpia iniciativa o bé derivat pels professionals, per ser beneficiari d’ajuts de Serveis Socials per tema de subministraments, o per altres entitats socials com Càritas, Creu Roja, Sant Vicenç de Paül, etc.

Cal recordar que és imprescindible haver passat per un taller o per l'assessorament individual per tal d’accedir a la subvenció de pobresa energètica.

També és important que les persones que assisteixin a l'assessorament individualitzat portin una factura, ja que és l'única manera de personalitzar i poder assessorar correctament. En l'assessorament individual es facilita un informe amb recomanacions i per fer-lo correctament s'han de tenir dades concretes i correctes.

Aquest any 2018, l’assessorament individual es fa a través del Punt d'Assessorament Energètic tots els dijous al matí al Centre Cívic Llevant de 10 a 13 h, i a la tarda, al Centre Cívic Ponent de 16 a 19 h.

En qualsevol cas, cal demanar hora mitjançant cita prèvia a través del Web de l’Ajuntament o del telèfon 010, o 977 010 010 si es truca des de mòbil o des de fora de Reus, i marcar l'opció 2.